Training(en) voor OR en PVT

De kwaliteit van de interactie bepaalt de effectiviteit van een ondernemingsraad. Ik geef diverse trainingen speciaal gericht op ondernemingsraden en PVT's. Leer hoe je als team constructief meningsverschillen oplost, elkaar feedback geeft en elkaars kwaliteiten benut. Een interactieve en praktische aanpak maakt een training leuk en je kan er in de praktijk wat mee.

Iedere training is maatwerk. Ter inspiratie staan hieronder een aantal trainingen.

Geef je wensen door

Benieuwd wat een training voor de ondernemingsraad of PVT kan betekenen? Geef mij gerust je wensen door, ik kom graag kennismaken.

Met plezier ontwikkel ik een maatwerkprogramma voor ondernemingsraad of PVT. Samen stellen we de duur van de training vast. 

Maatwerk Trainingen voor ondernemingsraad en PVT

teamrollen-van-belbin
Teamrollen van Belbin

Online Belbin Teamrollen test Interplace

Interplace beval alle online Belbin tests, waarmee je direct aan de slag kan gaan. Het geeft inzicht in ieders beste, authentieke rollen en doet voorspellingen over hoe je deze rollen in de interactie met anderen zal manifesteren.

Een vliegende start

Een goede start is het halve werk. Ben je gestart met een nieuwe ondernemingsraad of zijn er na verkiezingen nieuwe leden in de ondernemingsraad gekomen? Begin dan met een goede kennismaking. Wat is belangrijk voor ieder lid om samen te werken? Welke kwaliteiten neemt ieder lid mee? Dit is goed om te weten.

Verbinding zoeken met elkaar

Ook zijn heldere doelen en werkafspraken belangrijk. Waar gaat de ondernemingsraad voor? Hoe willen we gaan werken? Zo ontstaat er verbinding in de (nieuwe) ondernemingsraad: met elkaar en met een gezamenlijke opgave.

Verschillende kwaliteiten

Hoe benut je de verschillen in de ondernemingsraad? Hoe zet je (eventuele) ergernis om in begrip? In deze training leer je op speelse wijze elkaars drijfveren, waarden, kwaliteiten en valkuilen kennen.

Kwaliteiten benut

Vervolgens gaan we in gesprek: Hoe zetten we de kwaliteiten in de ondernemingsraad in, om doelen te bereiken? Hoe gaan we om met verschillen en maken we ze constructief?

Een volgende stap

Hoe gaat het met de samenwerking? Wat gaat er goed en wat kan beter? Met de training 'Een volgende stap' worden de krachten, valkuilen en patronen van de ondernemingsraad zichtbaar en bespreekbaar.

Een grote stap vooruit

We gaan aan de slag met een aantal samenwerkingsopdrachten. Die geven inzicht in samenwerking, communicatie en sturing en bieden een herkenbare spiegel van de dagelijkse praktijk. 

We oefenen met verbetervoorstellen en maken concrete vervolgafspraken. 

Van discussie naar dialoog

Hoe neem je als ondernemingsraad gedragen besluiten? Hoe voorkom je in het heetst van de strijd, een opeenstapeling van meningen?

Verschillen constructief maken

In deze training leer je communIcatietools om meningsverschillen constructief te benutten. We oefenen in het doorvragen en omgaan met diverse perspectieven. En reiken gespreksvormen aan voor de besluitvorming of brainstorming. 

Dat wat we behandeld hebben kan je gelijk de volgende dag inzetten.

Veel gestelde vragen