Talentontwikkeling in de Medezeggenschap

"Betere afstemming van aanwezige kwaliteiten in de ondernemingsraad"

De praktijk laat zien dat een groot aantal ondernemingsraden weinig reflecteren op het functioneren van de medezeggenschap. We snappen heel goed dat dit veelal te maken kan hebben met ieders drukke werkzaamheden. Jammer, want het gaat ten koste van het verbeteren en vernieuwen van processen.

Ook merken we dat tijdens maatwerktrainingen fantastische doelen worden bedacht . En taken worden keurig verdeeld onder de leden. Maar terug in de organisatie wordt dit helaas niet altijd omgezet naar doelgerichte processen. Er wordt dus geen duidelijke lijn uitgezet van "wat willen we ..." naar concreet "wat en hoe gaan we dat dan doen ..?".

Individuele OR-leden stoppen veel energie in de verschillende activiteiten van de ondernemingsraad, maar er is weinig of geen zicht op de doelgerichtheid en de samenhang tussen die activiteiten. 

Sommige leden zijn vooral bezig met wat er leeft in de achterban en anderen zijn weer geïnteresseerd in ingewikkelde beleidsthema's. Het blijkt lastig om die individuele gerichtheid om te zetten naar doelgerichte samenwerking. 

Het is ook nog eens lastig om als collectief team gebruik te maken van de verschillende individuele competenties binnen de ondernemingsraad. 

competenties

Talentontwikkeling Medezeggenschap is voor de ondernemingsraad een maatwerktraining met individuele ontwikkeling. 

 • MAATWERK
 • VOORWAARDEN
 • DUUR

De ondernemingsraad kan zelf bepalen hoe hij deze training wil implementeren in de eigen praktijk. Je kan een eigen start maken en waarbij vervolg-trainingen zelf georganiseerd worden. Je kan ook werken met een scholingsplan voor 1 tot en met 3-jaar.

Ondernemingsraden die meer Resultaat- en ontwikkelingsgericht willen werken!

Processen van Medezeggenschap

Verbetering van het resultaat van de ondernemingsraad ontstaat door verbetering van de kwaliteiten van de medezeggenschapsprocessen en van de afstemming tussen deze processen. Dit betekent dat de individuele OR-leden niet meer allemaal hetzelfde doen. Ieder lid kan actief worden in de verschillende processen. Aan deze processen worden competenties gekoppeld. Hierdoor wordt de ontwikkelingsgerichtheid gestimuleerd.

MZ processen
 • check
  Samenwerken in de ondernemingsraad (basiscompetentie)
 • check
  Vertegenwoordigen (proces)
 • check
  Adviseren (proces)
 • check
  Strategisch beïnvloeden (proces)
 • check
  Sturing geven (ondersteunend proces)
 • check
  Ondersteunen (ondersteunend proces)

Voor meer informatie bekijk de speciale website voor Talentontwikkeling Medezeggenschap

Een ondernemingsraad kan alleen maar leren en verbeteren wanneer individuele leden leren en verbeteren!

Ook na de training helpen we je graag verder!

De meeste ondernemingsraden gaan na de training, in hun eigen vertrouwde omgeving, pas echt actief aan de slag met het OR-werk. Het is normaal dat er dan nog tal van vragen ontstaan, waarvoor je ons na de training altijd kan bellen of mailen.

Talentontwikkeling medezeggenschap is een maatwerk training die voor de gehele ondernemingsraad wordt gegeven. Dit betekent veel persoonlijke aandacht en ruimte voor specifieke vragen.

Een goede start maken als ondernemingsraad?​ Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan voor deze training Talentontwikkeling Medezeggenschap.

Registraties

CRKBO

CRKBO

Als docent ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. 

www.crkbo.nl

RMZO

MZ opleider

Als trainer opgenomen in het Register Medezeggenschap Opleiders.

www.mz-opleiders.nl

Teamrollen BELBIN

Belbin teamrol

Door Belbin Associates geaccrediteerd.

www.interplace.nl

>