E-BOOKS voor de ondernemingsraad

Hier vind je e-books die gebruikt kunnen worden in de medezeggenschap, deze e-books zijn gratis te downloaden.


Navigator werkmethode

Iedere ondernemingsraad wil zijn werk zo goed mogelijk doen. En toch lukt het menig ondernemingsraad niet om een goede positie te bemachtigen in het overleg met de bestuurder.

In de Navigator werkmethode gaat het niet zozeer over de snelheid, maar vooral om de vaardigheid. Wat is de beste route, waar liggen obstakels, wat voor een weer zal het zijn? Hebben we wel de goede banden op de wielen?

Teveel dingen om op te letten. Daarom laat de coureur (de bestuurder) zich bijstaan door een navigator (ondernemingsraad ). Deze heeft zich verdiept in de route en geeft daarover zijn eigen mening. 


Folder over Medezeggenschap

Voor veel medewerkers is het, in zijn algemeenheid, niet heel erg duidelijk 'wat een ondernemingsraad is en wat hij precies doet'. 

Dat merk je ook vaak bij de koffieautomaat: 'jij zit toch in de ondernemingsraad kan jij dit niet eens bespreekbaar maken ..." 

Maar ook het animo om in de ondernemingsraad te gaan zitten liegt er niet om. In deze folder wordt duidelijk gemaakt waarom er een OR is, wat hij doet en welke mogelijkheden hij heeft. 

‚Äč

>