Advies/begeleiding voor OR en PVT

Medezeggenschap is niet altijd even gemakkelijk en er kunnen situaties voorkomen dat de ondernemingsraad wordt geconfronteerd met een (ingrijpend)veranderingsproces. Het is heel begrijpelijk dat je niet altijd even helder hebt hoe je daar mee om kan gaan. Dan is het verstandig om een ervaren adviseur te betrekken in het traject.

Voorgenomen besluit ontvangen?

Benieuwd wat ik voor de ondernemingsraad of PVT kan betekenen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak, ik kom graag kennismaken.

Met plezier maakl ik een offerte voor begeleiding bij de behandeling van een voorgenomen besluit. Samen stellen we de duur van het begeleidingstraject vast. 

Waar kan ik de ondernemingsraad mee helpen:

  • vroegtijdige betrokkenheid in het besluitvormingsproces;
  • een snelle toets of de adviesaanvraag wel klopt;
  • welke verrassingen staan de ondernemingsraad nog te wachten;
  • hoe je de achterban betrekt in het proces.
Jan Bubberman trainer adviseur

Even sparren?

In de veel situaties zie je dat een ondernemingsraad pas in een erg laat stadium betrokken wordt bij het besluitvormingsproces. En vaak ligt de adviesaanvraag al klaar of heeft de ondernemingsraad deze zojuist ontvangen. Wat te doen als ondernemingsraad? Het gevoel bestaat dat het bijna niet meer mogelijk is om als ondernemingsraad nog wezenlijke invloed te hebben. De vraag is of dat zo ook is?

Welke mogelijkheden heb je nog?

Misschien wil je als ondernemingsraad eens sparren over dergelijke vragen? Bel of mail mij als je vragen hebt over de ondersteuning.

Of vul onderstaand contactbericht in. En ik neem snel contact met je op.

Veel gestelde vragen:

Bij aanvraag van een offerte, zitten we er dan aan vast?

Nee, zeker niet. Na ontvangst van de offerte beslist de ondernemingsraad zelf of ze met mij verder wil gaan of niet. Hier zitten geen verdere kosten aan verbonden. Pas na ondertekening van de offerte is er een overeenkomst en gaan we aan de slag. 

We willen even snel sparren, kan dat?

Je kan altijd bellen of mailen en er ligt een garantie dat er altijd binnen 24-uur gereageerd wordt op een vraag van de ondernemingsraad. Sparren kan ook via Skype of FaceTime en wanneer het binnen een half-uur wordt afgerond zitten er geen kosten aan verbonden. 

We hebben een adviesaanvraag ontvangen die gevolgen heeft voor onze collega's, kan je ons helpen tijdens een avondsessie?

Wanneer de ondernemingsraad hulp nodig heeft dan maakt het mij niet uit wanneer het nodig is om bij de ondernemingsraad langs te komen. De ondernemingsraad beslist zelf wanneer en op welk moment de bijeenkomst wordt gehouden.

Digitaal Platform voor MZ-leden

Voor leden van medezeggenschapsorganen is de mogelijkheid aanwezig om online contact te zoeken met andere MZ-leden. Er zijn specifieke groepen/branches waar je je op kan abonneren. Voor meer informatie kan je de volgende pagina’s bekijken:

Digitaal platform Medezeggenschapsleden