Advies of begeleiding voor OR of PVT

Advies of begeleiding OR of PVT“Help .. wij hebben begeleiding nodig”

Medezeggenschap is niet altijd makkelijk en in sommige situaties wordt je geconfronteerd met een voorgenomen besluit waarmee je niet precies weet hoe daar mee om te gaan. Dan is het verstandig om een adviseur in te schakelen die meer ervaring heeft met het behandelen van een voorgenomen besluit.

Waar kan ik de ondernemingsraad mee helpen:

  • vroegtijdige betrokkenheid in het besluitvormingsproces;
  • een snelle toets of de adviesaanvraag wel klopt;
  • welke verrassingen staan de ondernemingsraad nog te wachten;
  • hoe je de achterban betrekt in het proces.

Jan Bubberman trainer adviseur

Sparren met een adviseur/coach

In de veel situaties zie je dat een ondernemingsraad pas in een erg laat stadium betrokken wordt bij het besluitvormingsproces. En vaak ligt de adviesaanvraag al klaar of heeft de ondernemingsraad deze zojuist ontvangen. Wat te doen als ondernemingsraad? Het gevoel bestaat dat het bijna niet meer mogelijk is om als ondernemingsraad nog wezenlijke invloed te hebben. De vraag is of dat zo ook is?

Welke mogelijkheden heb je nog?

Misschien wil je als ondernemingsraad eens sparren over dergelijke vragen? Bel of mail mij als je vragen hebt over de ondersteuning.

Het adviestraject van de OR

Wij hebben gemerkt dat door het toepassen van de Navigator werkmethode de invloed van de ondernemingsraad sterk wordt vergroot.

Al diverse jaren passen wij deze methode met succes toe in het werken met ondernemingsraden. Een ondernemingsraad die werkt met deze methode richt zich niet zozeer op inhoud en procedures, maar vooral op het besluitvormingsproces.navigator werkmethode

Al diverse jaren passen wij deze methode met succes toe in het werken met ondernemingsraden. Een ondernemingsraad die werkt met deze methode richt zich niet als eerste op inhoud en procedures, maar vooral op het (besluitvormings)proces.

Lees wat de Navigator werkmethode voor de ondernemingsraad kan betekenen. ​

Lees ook hoe je als ondernemingsraad advies uit kunt brengen.

Wil je een vraag voorleggen? Gratis adviesvraag voorleggen.

Veel gestelde vragen

Bij aanvraag van offerte, zitten we er dan aan vast?

Nee, zeker niet. Na ontvangst van de offerte beslist de ondernemingsraad of ze met ons verder gaan of niet. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Pas na ondertekening van de offerte gaan we aan de slag en is er een overeenkomst.

We willen even snel sparren kan dat?

Je kan altijd bellen of mailen en er ligt een garantie dat er altijd binnen 24-uur gereageerd wordt op een vraag van een ondernemingsraad. Sparren kan via Skype of Facetime en wanneer het binnen 1-uur wordt afgerond zitten er geen kosten aan verbonden.

We hebben een adviesaanvraag ontvangen die gevolgen voor het personeel hebben, kan je ons helpen tijdens een avondsessie?

Wanneer een ondernemingsraad hulp nodig heeft dan maakt het ons niet uit wanneer het nodig is om langs te komen. De ondernemingsraad zelf beslist wanneer en op welk moment de bijeenkomst plaats vindt.